You are currently viewing Sewa Vios dengan Xvipi Car Rental- 7 Kelebihan memiliki kereta Toyota Vios- (Amazing!)

Sewa Vios dengan Xvipi Car Rental- 7 Kelebihan memiliki kereta Toyota Vios- (Amazing!)

Ya Anda boleh sewa vios dengan kami! Jika anda lihat sekeliling, ramai juga rakyat Malaysia yang menggunakan Toyota Vios ini. Kereta ini sememangnya sesuai untuk yang mahukan kereta yang nampak professional serta klasik. Ramai juga anak-anak muda yang gemar dengan design Toyota Vios ini kerana bagi mereka design Toyota Vios ini nampak sporty dan bergaya.

Mahu rasa kehebatan Toyota Vios? Sewa Vios dengan kami! Kami, Xvipi Car Rental ada menawarkan perkhidmatan sewa Vios! Toyota Vios ini sememangnya antara kereta sedan yang popular selain daripada Honda City dan juga Nissan Almera.

Toyota Vios ini mempunyai banyak kelebihannya. Jom ketahui kelebihan memiliki Toyota Vios. Baca sampai habis ya!

sewa-vios.

Imej dari http://toyota.com.ph/car/vios/

Sewa vios disini.

1.Jimat minyak

Toyota Vios merupakan salah satu kereta yang jimat minyak. Kepada mereka yang inginkan kereta yang sesuai dan jimat untuk melancong, Toyota Vios merupakan pilihan yang terbaik. Ramai memilih untuk sewa vios disebabkan faktor ini juga. Kapasiti tangki minyak untuk kereta ini boleh mencecah 42 liter iaitu  satu tangki penuh sekitar RM 109.20. Berdasarkan maklumat terkini, pelepasan CO2 Toyota Vios ialah pada 145g/km (mungkin lebih rendah selepas ujian keatas enjin terbaru dijalankan).

2. Cara pemanduan dan prestasi enjin

Imej dari https://www.youtube.com/watch?v=qFldJgVFol8

Toyota Vios menggunakan enjin Dual VVT-i iaitu Variable Valve Timing with Intelligence iaitu satu teknologi baru yang dapat memberikan kuasa enjin yang besar walaupun mempunyai CC yang kecil. Selain itu, ia juga menggunakan indicator ECO untuk memastikan penggunaan bahan api yang cekap. Penutup enjin bagi Toyota Vios juga turut berfungsi untuk mengurangkan bunyi bising dari enjin.  

Sewa vios disini

3. Interior design yang praktikal

Anda harus sewa vios dengan kami kerana kereta keluaran Toyota ini mempunyai rekaan dalaman yang lebih praktikal dan tersusun. Malah rekaan dalaman lebih terperinci daripada kereta sedan yang lain. Di samping boleh memuatkan 5 orang penumpang, Toyota Vios juga mempunyai kelebihan dari segi kedudukan air conditioner yang agak praktikal dengan kedudukan pemandu dan penumpang.

Imej dari https://autonetmagz.com/toyota-vios-2013-akhirnya-diluncurkan-di-thailand/1167/toyota-vios-2013-interior/

4. Design yang menarik dan Elegant

Imej dari https://forum.lowyat.net/topic/2047090/all

Mempunyai pelbagai variasi warna iaitu Crimson Spark Red Metallic, White Pearl dan lain-lain, menjadikan ia salah satu keistimewaan kereta ini. Dengan design gaya Sporty, Toyota Vios telah menjadi tarikan kepada golongan muda.

Selain itu, anda patut sewa vios dengan kami kerana kereta berjenama Toyota Vios direka dengan struktur aerodinamik yang terbaik. Pada cermin sisi dan juga lampu belakang Vios, terdapat garisan. Garis tersebut direka khas untuk laluan udara optimum supaya kereta berada dalam keadaan lebih stabil dan selesa memenuhi keperluan aerodinamik.

5. Harga yang affordable

Dengan bajet bawah RM100 ribu, anda boleh dapatkan Toyota Vios ini. Kereta ini memang mempunyai harga yang berpatutan sebagai kereta sedan. Harga bagi kereta Toyota Vios ini bermula dengan RM77,200. Bagi sesiapa yang mahukan kereta yang jimat minyak dan harga berpatutan, Toyota Vios adalah pilihan yang terbaik.

6. Keselamatan

Toyota Vios mempunyai Vehicle Stability Control yang sudah tersedia di dalam kereta. Selain itu, kereta ini juga dilengkapi dengan beg udara untuk memenuhi keperluan keselamatan kereta. Jadi, keselamatan anda di atas jalan raya sentiasa terjamin. Anda juga tidak perlu risau akan hal keselamatan jika anda sewa vios.

Imej dari https://tribune.net.ph/index.php/2018/08/18/7-airbags-for-all-new-vios/

Kesimpulan

Semoga artikel ini membantu anda dalam merancang pemilihan kereta yang sesuai untuk kereta harian anda. Anda boleh sewa vios dengan kami!

Hanya RM250 sahaja untuk sewa vios bagi sehari!

Sekiranya anda memerlukan pengangkutan untuk bersiar-siar di sekitar Malaysia, anda boleh menyewa kereta dari kami. Ianya memudahkan dan menjimatkan.

Bagi sebarang tempahan kereta, anda boleh menghubungi atau whatsapp nombor-nombor yang tertera di bawah. Kami dari XVP Car Rental menyediakan perkhidmatan kereta sewa untuk anda.

1. Pasir Gudang – 01110984332

2. Pusat Bandaraya Shah Alam – 01155014332

3. Shah Alam Seksyen 23 – 0143627272

4. Melaka Bandaraya – 01155024332

5. Ayer Keroh – 01155034332

6. Batu Berendam – 01155064332

7. Kuantan – 01155084332

8. Puchong – 0143627272

Klik sini untuk sewa vios