You are currently viewing Sewa MPV dengan harga yang jimat dan murah! Terbaru 2019 – Awesome!

Sewa MPV dengan harga yang jimat dan murah! Terbaru 2019 – Awesome!

Inginkan kereta yang besar tapi murah? Jom sewa MPV dari kami! Kami menawarkan beberapa kereta MPV yang sesuai untuk dibawa berjalan-jalan bersama seisi keluarga atau rakan-rakan dengan harga yang berpatutan. Sebelum itu, jom kita baca dulu apa itu MPV.

Multipurpose Vehicle atau lebih dikenali sebagai MPV merupakan sejenis kenderaan berbumbung tinggi dengan ruangan dalaman yang fleksibel. Kenderaan ini biasanya memuatkan 6 hingga 8 penumpang bergantung kepada jenis MPV. Jadi, ia merupakan kereta idaman buat orang berkeluarga besar.

Terdapat faktor-faktor yang mendorong seseorang individu untuk memiliki MPV selain daripada saiz keluarga iaitu seperti faktor keselasaan dan faktor keselamatan. Di sini kami akan senaraikan MPV yang boleh didapati di Xvipi Car Rental.

#1 Perodua Alza

Imej dari https://xvpcarrental.my/

Perodua Alza adalah pilihan terbaik untuk bajet sederhana. Difahamkan bahawa Perodua Alza adalah hasil gabungan kehebatan Sedan dan MPV. Walaupun ia dikategorikan sebagai MPV bersaiz kecil, namun kereta ini mampu memuatkan 7 penumpang dalam satu masa.

Alza tiada masalah untuk dipacu laju dan mudah mencapai sehingga 140 km/h tetapi kelajuan lebih daripada itu agak tidak praktikal dan terasa gegaran seperti tidak stabil. Mungkin saiznya yang molek dan sedikit panjang membuatkan ia seakan ringan dan mudah melambung.

Dari pandangan kasar, walaupun Alza ini bertubuh kecil tetapi sedikit panjang daripada Myvi, Alza ini sebenarnya mudah dikendalikan.

Kesimpulannya, Perodua Alza menawarkan keselesaan, praktikaliti, fleksibiliti dan ruang yang cukup untuk tujuh orang menjadikan ianya MPV digemari oleh ramai. Dan harga untuk disewa juga cukup murah iaitu RM180 sehari sahaja.

#2 Toyota Innova

Sebuah MPV yang luas dan oleh memuatkan 7 penumpang. Sesuai untuk perjalanan yang jauh kerana keluasan kedalamannya yang selesa membolehkan penumpang duduk dan bersandar dengan postur badan yang baik. Begitu juga di baris belakang ketiga, kaki boleh menjalur kedepan dengan puas dan lega.

#3 Hyundai Starex

Imej dari http://keretasewashahalam.xvpcarrental.my/

Hyundai Starex, kenderaan MPV yang sesuai untuk membawa penumpang ramai, menjadikan kelebihan bagi mereka yang berkeluarga besar. Melihat ke ruang dalamannya, MPV ini dipadankan dengan kerusi saduran kulit serba mewah. Ia menyediakan 4 baris tempat duduk yang dapat memuatkan 11 penumpang.

Ramai di kalangan pengguna kereta Hyundai Starex Royale mengatakan bahawa kereta ini sangat jimat minyak walaupun memandu dalam perjalanan yang jauh.

Penggunaan enjin 2.5L turbo diesel ini juga dapat memberikan kuasa yang mencukupi bagi perjalanan jauh dan kereta juga tidak merasai kehilangan ketika menaiki jalan berbukit. Awesome, kan?

Kesimpulannya, kereta Hyundai Starex Royale ini merupakan kereta ideal bagi membawa seisi keluarga bersiar-siar. Apa lagi , jomlah sewa MPV Starex dengan kami, Xvipi Car Rental! Harga pun murah murah, RM550 sehari!

#4 Toyota Vellfire

Imej dari http://keretasewashahalam.xvpcarrental.my/

Seperti yang ramai tahu, Toyota Vellfire adalah MPV paling popular di kalangan rakyat Malaysia. Sebuah MPV besar tujuh tempat duduk (atau lapan) yang menjadi raja MPV di Malaysia sejak Toyota Jepun memperkenalkannya pada 2008. MPV ini boleh memuatkan 8 penumpang. Sewa Vellfire hanya RM600 sehari! Toyota Vellfire adalah Mobil Keluarga premium untuk kalangan menengah keatas dengan design yang menarik.

Kalau dibandingkan sewa Vellfire dan Starex, kita boleh kata Starex lagi berbaloi! Harga yang lebih murah dan boleh menampung 12 orang, Starex adalah ideal bagi seseorang yang mahu membawa orang ramai ke destinasi mereka. Apapun, bergantung kepada keutamaan anda.

Kesimpulan

Semoga artikel ini bermanfaat untuk mereka yang ingin sewa MPV. Anda seharusnya bijak membuat perbandingan untuk memilih MPV mana yang bersesuian denga bajet dan keutamaan anda.

Kami, XVP Car Rental ada menyediakan perkhidmatan kereta sewa MPV. Ianya menyenangkan dan menjimatkan.

Bagi sebarang tempahan kereta, anda boleh menghubungi atau whatsapp nombor-nombor yang tertera di bawah.

1. Pasir Gudang – 01110984332

2. Pusat Bandaraya Shah Alam – 01155014332

3. Shah Alam Seksyen 23 – 0143627272

4. Melaka Bandaraya – 01155024332

5. Ayer Keroh – 01155034332

6. Batu Berendam – 01155064332

7. Kuantan – 01155084332

8. Puchong – 0143627272

Klik sini untuk sewa MPV

This Post Has One Comment

Comments are closed.